Сипаттама
Жүгері
Құрамы: жүгері шашақтары бар собықтар 100%
Дайындау тәсілі: 10 г (3 ас қасық) шиқізатты эмаль ыдысқа салып, 200 мл (1 стакан) қайнаған ыстық су құйып, қақпағын жауып, қайнап тұрған суда 15 минут қыздырады, бөлме температурасында 45 минут салқындатады, кейін сүзеді. Қалған шикізатты сығып, алынған түндырманың мөлшерін қайнаған су кұйып 200 мл-ге жеткізеді. Тұндырманы салқын жерде 2 тәуліктен асырмай сақтау керек.
Қолдану тәсілі: Тамақ ішерден 30 минут бұрын жылы күйінде 1/4 стаканнан 3-4 рет қабылдайды.
сактау шарттары: Құрғақ жарықтан қорғалған жерде. 25С-ден аспайтын температурада сақтау керек. Балалардың қолы жетпейтін жерде. Орамада көрсетілген сақтау мерзімі өткеннен соң қолдануға болмайды. Жарамдылық мерзімі — 3 жыл. Дәрілік зат болып табылмайды.